Voeten meten: welke schoenmaat heeft mijn kind?

Bij de aankoop van kinderschoenen is het van groot belang dat de juiste lengte- en breedtemaat bepaald wordt. Bij jonge kinderen bestaat het skelet van de voet voornamelijk uit kraakbeen, waardoor kinderen niet merken dat de schoenen te smal of te kort zijn. Bij Krisman én Westeneng weten wij precies hoe we voeten meten bij kinderen; wij bepalen namelijk niet alleen de lengte-, maar ook de breedtemaat en we doen dit altijd met de juiste apparatuur. Nadat het voeten meten wordt er gekeken wat voor uw kind de beste schoen is. Onze verkopers hebben daarin een jarenlange ervaring opgebouwd en kijken bijvoorbeeld naar het loopgedrag van uw kind.

 

Een deskundige voetmeting

Regelmatig ontvangen wij de vraag of er ook een tabel is voor de breedtemaat van kinderschoenen. Deze tabel is echter niet aanwezig en wordt door fabrikanten ook niet verstrekt, omdat het verschil in breedtematen gaat om een verschil van millimeters in omvang op een bepaald punt van de voet. Bij het voeten meten is de kans op foute meting te groot! Het advies is dan ook om de lengte en breedte van de voet te laten opmeten met daarvoor geijkte meetapparatuur bij een goede kinderschoenenwinkel. Wilt u bij uw kind de voeten meten? Daarvoor bent u de winkels Krisman schoenmode in Zwolle of Westeneng schoenen in Kootwijkerbroek altijd aan het juiste adres!

 

Voeten meten bij Krisman of Westeneng schoenen

Woont u in (of in de buurt van) Zwolle of Kootwijkerbroek? En kan u wel wat voetadvies gebruiken? Dan zouden wij het heel fijn vinden u in onze schoenwinkels te mogen helpen! Onze medewerkers hebben uitgebreide ervaring met het voeten meten bij kinderen en volwassenen en het berekenen van uw schoenmaat. Wij hebben veel kennis opgebouwd in het correct berekenen van uw schoenmaat voor jong en oud. Lees verder hoe u als volwassene uw voetbreedte meten kan.

 Kindervoet opmeten door een specialist van Krisman en Westeneng   Schoenmaat kind laten opmeten door professionals